NEXON Akadémia főoldal
   
ELÉRHETŐSÉG BELÉPÉS GY.I.K. REGISZTRÁCIÓ INFORMÁCIÓ
NEXON Akadémia bérletOnline konferenciákHR, MunkaügyGazdasági szakterületJogi szakterületKöltségvetési szektorOKJ-s képzésekSzoftveres képzésekTréningek
Főoldal :: Archívum
 

Hírek és rendezvények: 2017 március

Nexon március 29.Rendezvény
Kifizetőhelyi változások - NEXONbér OEP modul oktatás

A NEXONbér-ben történő munkavégzés bemutatása, elméleti szabályokkal fűszerezve.

Gyakorló szakember? Néha gondot okoz az adott eset kezelése a programban? Jöjjön el, kérdezzen, és mi megmutatjuk, segítünk megoldani!

Előadásunkon a jogszabályi alapok ismertetését követően, gyakorlati szakemberünk már mutatja is a programban, hogyan kell az elméletet a gyakorlatban végrehajtani.


tovább >>

Költségvetés március 28.Rendezvény
A Kjt.-t érintő jogszabály-változások és a bírói gyakorlat

tovább >>

Nexon március 24.Rendezvény
Emeltszintű ÁLM és általános importáló modul oktatás
A képzés során a résztvevők megismerkednek az általános importáló használatával, valamint további ismereteket szereznek az általános lekérdező rendszerben.
tovább >>

Nexon március 23.Rendezvény
Általános lekérdező modul alap (2017. március)

A képzés 1 napos

Oktatási nap: március 23. (9:00-16:00)

A résztvevők megismerkednek az általános lekérdező modul szerkesztő felületével, használatával, lekérdezések szerkesztésével.
tovább >>

HR, Munkaügy március 23.Rendezvény
Középpontban a munkaügyi ellenőrzés

tovább >>

HR, Munkaügy március 22.Rendezvény
Fókuszban a nyugdíj
Felteszik Önnek is a kérdést: mikor mehetek nyugdíjba, dolgozhatok-e a nyugdíj mellett? Vagy éppen Önöknél is foglalkozatnak nyugdíjas munkavállalót? Ha beteg a munkavállaló, mi és hogyan is jár neki, különösen, ha az év nagy részében nyugdíj melletti munkavégző volt, de amikor beteg, már nem folyósítják a nyugdíjat a kereseti korlát miatt?

Szélesítse ismeretkörét a nyugdíjra vonatkozó szabályok tekintetében, és beszéljük meg, mikor és hogyan állapítunk meg pénzbeli ellátást a nyugdíjas munkavállalónak.
tovább >>

HR, Munkaügy március 21.Rendezvény
Minden, amit a táppénzről tudni kell-TB ANKÉT 2. alkalom
2017-ben is folytatjuk ankét sorozatunkat. A szakmai tartalom magas színvonalának biztosítéka, két előadónk, dr. Bogdán Zsuzsanna és dr. Földi Barbara, akik társadalombiztosítással, azon belül a pénzbeli ellátásokkal napi szinten foglalkoznak.

Szakértőink 2017-ben is olyan témák köré csoportosítják az előadásokat, amelyek a foglalkoztatók és a tb. kifizetőhelyek mindennapos feladatellátását segítik. Kiemelt figyelmet fordítanak az egyes jogszabályok és a pénzbeli ellátások összefüggéseinek bemutatására, felhívják a figyelmet egy-egy szakmai problémára, és útmutatást adnak annak orvoslására. Változatlan formában, érdekes témákkal várjuk Önöket előadásainkra, ahol a konzultáció keretében szakmai kérdéseit felteheti, esetleges szakmai bizonytalanságát eloszlathatja.

Előadók: (alkalmanként változóan)
  • dr. Bogdán Zsuzsanna, tb. szakértő
  • dr. Földi Barbara, szakmai tanácsadó

tovább >>

Nexon március 20.Rendezvény
NEXONbér képzés (2017. március)

A képzés 3 napos!
Jelentkezést kizárólag a teljes képzésre fogadunk el!

Oktatási napok: március 20. 21. 22. (9:00-16:00)

A hallgatók elsajátítják a NEXONbér program kezelését a bérszámfejtési feladatok elvégzését a NEXONbér programmal. A NEXONbér program szerkezetének megismerése, valamint a szoftver felhasználói kompetenciák fejlesztése.
tovább >>

HR, Munkaügy március 09.Rendezvény
Gyakorlati képzés és a saját dolgozók képzése vállalati és intézményi nézőpontból

Gyakorlati képzés és a saját dolgozók képzése vállalati és intézményi nézőpontból

A közép- és felsőoktatási szinten megvalósuló gyakorlati képzés, valamint a felnőttképzés (adó)jogszabályi és HR vonzatai, avagy megéri-e bekapcsolódni egy gazdálkodó szervezetnek a gyakorlati képzésbe, illetve a saját dolgozók képzésébe?

Szemlélődni vs. részt venni a gyakorlati képzésben?

Szemtanúi és érintettjei vagyunk a duális képzés, illetve a gyakorlati orientáció térnyerésének mind a szakképzésben, mind a felsőoktatásban. Sokaknak tetszik, hogy egyre nagyobb szerepet játszanak a vállalatok gyakorlati képzésben, amely stabil hátországot jelent a gazdaságnak. Mások erős kritikával illetik a képzési rendszer irányváltását, mert álláspontjuk szerint a mának szól, és nem a holnap fejlődését biztosítja, illetve sokallják az ezzel járó munkáltatói terheket.

Az év elejétől hatályos kormányzati rendelkezések (a gyakorlati képzés normatíváinak mértéke, a tanulói és hallgatói díjazás minimális összege, az elszámolható normatívák; a tanulói és hallgatói díjazás adókötelezettsége stb.) jelentős hatást gyakorolnak a vállalatok attitűdjére a gyakorlati képzésbe való bekapcsolódást illetően. A tapasztalatok szerint egyre több vállalat teszi fel a kérdést: maradjunk továbbra is szemlélődők vagy legyünk résztvevői a közép- és felsőoktatás szintjén kibontakozó gyakorlati képzésnek?

A konferencia küldetése, hogy szempontokat szolgáltasson a résztvevőknek a kérdés megválaszolásához. A konferencia szervezőinek sikerült megnyerni a szakma élvonalbeli szereplőit, akik képesek reális képet felvázolni az optimális döntések kialakításához.

A konferencia moderátora gondoskodik arról, hogy a menet közben felmerülő kérdések ne maradjanak a levegőben, és minden érdeklődő érdemi választ kapjon kérdésére, amelyet már előre is örömmel fogadnak a szervezők!

A konferencia témájában elmélyülni vágyók számára a konferencia moderátora (Dr. Henczi Lajos) két cikket is mellékel az érdeklődőknek:

  • A gazdálkodó szervezetek részvételi lehetősége a felsőoktatásban.
    Melyiket válasszuk: a kooperatív vagy duális modellt?
    LETÖLTÉS (PDF)
  • Vállalati akadémia/egyetem, a gyakorlati képzés új és hatékony terepe
    LETÖLTÉS (PDF)

tovább >>

Bejelentkezés


 
Címkék
Munkaügy (491), Gazdaság (407), Jog (202), NEXON (181), Költségvetési intézmények (173), NEXONbér (168), Bérszámfejtés (166), Munka Törvénykönyve (156), Munkabér (140), Nyugdíj (138), Társadalombiztosítás (134), Egészségügy (119), Bér- és tb. ügyvitel (118), Kormány (100), Cafeteria (80), Szja (74), Polgári Törvénykönyv (72), kkv (69), Önkormányzatok (68), Adó (65), Munkáltató (63), Munkajog (61), Munkavállaló (59), NAV (58), HR (56), Költségvetés (55), Kórházak (55), Munkaidő (54), Adótörvények (53), Járulék (51), Tréning (44), Szabadság (42), Közalkalmazottak (40), Táppénz (38), Bérkompenzáció (37), Adatvédelem (36), gyed (35), Áfa (34), Egészségbiztosítás (33), Távolléti díj (33), Csődtörvény (31), Közbeszerzés (31), NGM (30), Szociális hozzájárulási adó (30), Munkaszerződés (29), Kommunikáció (27), Köztisztviselők (27), Oktatás (23), Munkahelyvédelmi akcióterv (23), Öngondoskodás (23), Kjt (21), Felnőttképzés (21), Szakképzési hozzájárulás (21), Társasági adó (21), Dr. Dudás Katalin (21), csecsemőgondozási díj (20), SZÉP kártya (20), Szakképzés (19), kata (19), OKJ (18), Dr. Bogdán Zsuzsanna (17), Erzsébet utalvány (17), Munkaügyi ellenőrzés (17), Hulladékgazdálkodás (16), Cégeljárás (16), Munkaviszony (16), Családjog (15), eva (15), munkaidő-keret (15), kiva (15), Környezetvédelem (14), Kisvállalkozói adó (14), Motiváció (13), Rehabilitáció (12), OEP (12), tb. kifizetőhelyek (12), Időgazdálkodás (12), Szocho (11), Stressz (11), Gyógyszertámogatás (11), Országos Bérügyviteli Bajnokság (11), Tranzakciós adó (11), Végrehajtás (11), Közszolgálati tisztviselői törvény (11), thgys (11), Munkabaleset (11), Online marketing (10), Havi bevallás (10), Ügyelet (10), Öröklési jog (10), Munkavédelem (10), Kiválasztás (10)
Loading